29. 8. 2016.

Kako uploadovati aplikaciju na facebook

Ovaj Cukenberg mi se stvarno nekad penje... na glavu. Ajde što nam ne dozvoljava chat više preko browsera na telefonu tj. što je obavezan messenger. Ali objavljivanje aplikacija na fejsbuku je blagi užas, U Ž A S. 

Evo šta je potrebno:
Da se aplikacija uploaduje na secure server (https), što znači u startu treba vam ssl sertifikat, što znači hosting + sertifikat + domen = mnogo novca.
Slike aplikacija u MILIJARTU I JEDNOJ VARIJANTI, 801 x 290 piksela, 200x500... 401x235,3241, da bi mogla igrica da se pokrene i preko tetrisa, jer tetrisi imaju rezoluciju 145,43423 x 210,3232. Znači posebnu sliku za tetris pa posebnu za sega mega drajv. Mislim, što bi se Cukenberg mučio da ubaci strech modul.. svašta, kome je potrebno da igrica bude uploadovana na fejsbuk njemu ili tebi ? Ko će da zarađuje od te igrice Cukenberg ili ti ? Čekaj... da li ću ?

Zarada:
Procenat koji developeri uzimaju za sebe od reklama je sledeći: 0,00%
Nula, kompir, kako god, nema je! Cukenberg ne dozvoljava reklame, dakle nema Google Adsense, nit postoji Cukenbergov program za zaradu developerima.

API:
Ukoliko želite da koristite API da npr. saznate ime korisnika vaše aplikacije, potrebna vam je dozvola, znači pošaljete zahtev da želite da znate ime i prezime korisnika i ispišete deeeetaljan koncept kako želite da koristite taj string, tj, da ne želite da ga zloupotrebite, pa vam možda dozvole.


I kada sve to lepo popunite, potrošite malo živaca i par sati života. Prosledite zahtev i onda čekate da to dođe do Cukenberga da on klikne "YES" i onda ste srećni.
Ja sam imao ludu sreću da su me samo jednom odbili, pogrešno sam upisao secure link, ima neka forica, treba neki znak pitanja na kraju i kosa crta.

Elem, evo je, baguje malo scoreboard, ali nemam više živaca da se bakćem, take it or leave it.

Нема коментара:

Постави коментар