12. 2. 2016.

Ultimativni Kontrolni Panel za Win 7

Iako je MicroSoft prekinuo standardnu za Windows 7 operativni sistem, nije na odmet otkriti još jedan mali trik u podešavanjima ovog OS.

Standardni kontrolni panel zapravo nije loš, ali evo malog uputstva kako doći do zanimljivijeg, pretrpanog kontrolnog panela za zahtevnije korisnike, ili za one koji vole da se igraju sa "ne svima dostupnim" posešavanjima. Neki ovu kontrolnu tablu nazivaju i "God Mode".



Procedura je krajnje prosta. Sve što treba da uradite je da na pozadini svog računara kreirate novi direktorijum (desni klik miša na prazan deo pozadine, "New" pa klinkine na "Folder").
Novonastali folder preimenujte, dodelite mu sledeci naziv:

"GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}"

Ikonica fascikle će se promeniti u ikonicu kontrolnog panela u kome će biti preko 250 ikonica za podešavanje sortiranih u 46 kategorija, što će najviše zavisiti od vašeg OS.


U principu, veći deo podešavanja se već nalazi u standardnom Win7 kontrolnom panelu, ali ne sva. Na ovaj način, korisnici Windowsa mogu da kopaju dublje po svom sistemu i podešavaju više od redovnih korisnika. NE PREPORUČUJEM da menjate bilo šta u svojim podešavanjima ako niste SIGURNI da znate šta radite, jer lako možete doći u situaciju da ne znate da vratite prethodna podešavanja.

Нема коментара:

Постави коментар